Μπάνιο – Ηλιοθεραπεία

Μπάνιο – Ηλιοθεραπεία

Διασκεδάστε σε μία υπέροχη παραλία μόλις 300 μέτρα από τις κατοικίες μας η στην εξωτερική πισίνα μας.

Πολιτισμός – Μουσεία

Μάθετε για τον πολιτισμό και την λαογραφία αυτού του τόπου και γνωρίστε την παραγωγή του ούζου.
Πολύκεντρο
Πυρήνας της πολιτιστικής ζωής της πόλης, είναι το “Πολύκεντρο”, παλιό σαπωνοποιείο που στεγάζει αίθουσα εκδηλώσεων, συνεδρίων, μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις. Φέρνει το όνομα “Βενιαμίν ο Λέσβιος”, προς τιμήν του μεγάλου Διδασκάλου του Γένους, που γεννήθηκε στο Μεγαλοχώρι της επαρχίας Πλωμαρίου.

Ο Κόσμος του Ούζου (Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου)       [ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ]
Στο Πλωμάρι, στο αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη λειτουργεί Μουσείο Ούζου, με την ονομασία «Ο Κόσμος του Ούζου». Οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία, να μάθουν για την ιστορία του Ούζου, να αγγίξουν και να μυρίσουν βότανα και καρπούς της Λεσβιακής γης, συστατικά του Ούζου Πλωμαρίου, να περιπλανηθούν στο χώρο της εμφιάλωσης και να παρακολουθήσουν από κοντά όλη την ιεροτελεστία της απόσταξης που γίνεται παραδοσιακά σε 18 μικρούς χειροποίητους χάλκινους άμβυκες. Παράλληλα μπορούν να γευτούν το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου παίρνοντας μέρος σε γευσιγνωσίες, ενώ στο χώρο, υπάρχει και μια αξιόλογη συλλογή μουσειακών αντικειμένων.

Μουσείο Ούζου (Βαρβαγιάννη)    [ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ]
Στο Πλωμάρι λειτουργεί “Μουσείο Ούζου”, (στις εγκαταστάσεις της ποτοποιίας Βαρβαγιάννη), όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει παλιούς αποστακτήρες και άλλα σύνεργα του τρόπου παραγωγής του προϊόντος, καθώς και έγγραφα δηλωτικά των τρόπων εμπορίας και των αγορών στις οποίες εξαγόταν.

Μουσείο Σαπουνιού
Στο Πολύκεντρο του Δήμου (το ανακαινισμένο και μετασκευασμένο πρώην σαπωνοποιείο Πούλια) λειτουργεί “Μουσείο Σαπουνιού”, όπου εκτίθενται όλα τα σύνεργα παρασκευής του προϊόντος, ετικέτες από διάφορες μάρκες λεσβιακών σαπουνιών, καθώς και η εμπορική αλληλογραφία των ιδιοκτητών του σαπωνοποιείου με αγορές του εξωτερικού. Τέλος, στον ίδιο χώρο λειτουργεί και μόνιμη έκθεση φωτογραφικού υλικού για τα πλεούμενα του Πλωμαρίου, μια και η περιοχή είχε έναν αξιόλογο εμπορικό στόλο, με τον οποίο οι πλοιοκτήτες του Πλωμαριού όργωναν το Αιγαίο και τη Μεσόγειο και έφταναν ως τη Μαύρη Θάλασσα.

Εκκλησιαστικό Μουσείο      [ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ]
Το εκκλησιαστικό μουσείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου βρίσκετε μέσα στον αύλιο χώρο του ιερού ναού του αγίου Νικολάου, εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατον μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο το 2005.

Παλαιές εικόνες. λειτουργικά αντικείμενα , δισκοπότηρα , παλαιά ευαγγέλια., κώδικες του Βενιαμίν του Λεσβίου, το Φιρμάνι από τον Σουλτάνο που δίνει την άδεια για το χτίσιμο του Αγίου Νικολάου, παλαιά βιβλία κ.α. που διακοσμούν το εκκλησιαστικό μουσείο.

Αναρρίχηση – Trekking

Aναρρίχηση σε πεδινό βράχο με την μορφή της «σπόρ» αναρρίχησης, σε «πίστες», δηλαδή σε προκαθορισμένες και συχνά προασφαλισμένες διαδρομές.

Περπατήστε τις υπέροχες διαδρομές στη φύση και ανακαλύψτε την φυσικές όμορφιές της περιοχής μας

“Κρουαζιέρα” με καϊκι

Απολαύστε ημεσίες κρουαζιέρες και ανακαλύψτε τις μαγευτικές παραλίες της περιοχής με ένα καϊκι που “χτίστηκε” σε καρνάγιο στο Πλωμάρι.

 

ScubaDiving – Snorkeling

Δείτε τον μαγευτικό βυθό της Λέσβου και ειδικότερα του Πλωμαρίου με φιάλες οξυγόνου (scuba) ή με τον ανεπνευστήρα σας (Snorkeling)

Φαγητό – Διασκέδαση

Απολαύστε το μοναδικό στον κόσμο Ούζο Πλωμαρίου με θαλασσινά μεζεδάκια στα γραφικά ταβερνάκια μας και το καφέ ή το ποτό σας στις καφετέρειες μας.

Το βράδυ διασκεδάστε με την ψυχή σας στα night club και στα μπαράκια.