Η παραλία του Αγίου Ισιδώρου με τα μοναδικά βότσαλα είναι μία από τις καθαρότερες παραλίες της Λέσβου, η οποία είναι η πιο εξοπλισμένη για τους λουόμενους. Η ευαισθησία για το περιβάλλον, η καθαριότητα, η ασφάλεια και η φύση, εγγυώνται αξέχαστες στιγμές απόλαυσης. Οι παραπάνω λόγοι οδήγησαν στην ψήφιση του 7ου καλύτερη παραλία στην Ελλάδα, σε ψηφοφορία που έγινε στο διαδίκτυο στο πλαίσιο των «Καθαρίστε ακτές» η οργάνωση της προστασίας της φύσης και τα βραβεία FEEE συνεχώς από το 1992 και να δώσει το δικαίωμα να τοποθετήσει εκεί, η γαλάζια σημαία της Ευρώπης.

Περιοχή Πλωμαριού
Αποτελείται από την μικρή πόλη του Πλωμαρίου και των χωριών Ακράσι, Abeliko, Μεγαλοχώρι, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Πλαγιά και Τρίγωνας. Η πόλη του Πλωμαρίου είναι μια νησιωτική πόλη με θέα το γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου.

Είναι μια μικρή πόλη 3.800 κατοίκων. Χτίστηκε το 1845. Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη γύρω από το παλιό ιστορικό κέντρο και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Αποτελείται από τις γειτονιές Πλάτανο, Αγία Παρασκευή, Ταρσανά, Αγορά, Προάστιο, Προφήτη Ηλία. Στα ανατολικά του Πλωμαρίου και 2 χιλιόμετρα από αυτό, θα βρείτε το τουριστικό θέρετρο του Αγίου Ισιδώρου και στα δυτικά του Πλωμαρίου η γραφική περιοχή Αμμουδέλι. Στο λιμάνι του Πλωμαρίου συναντάμε την περιοχή της Tarssana (παλιά ναυπηγεία), όπου κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα ιστιοφόρα σκάφη που κατασκευάστηκαν με ειδικές τεχνικές από τους έμπειρους εργαζόμενους για την αγορά του Αιγαίου. Εδώ θα βρείτε το Πολιτιστικό Κέντρο στεγάζεται σε ένα κτίριο ενός παλιού εργοστασίου παραγωγής σαπουνιών. Ο καιρός στη διάρκεια του έτους είναι η καλύτερη στα νησιωτικές περιοχές. Ήπιους χειμώνες, όμορφη άνοιξη, δροσερά το καλοκαίρι και ένα αξέχαστο φθινόπωρο Αιγαίου. Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν το Μουσείο «Ούζο», το Κέντρο Πολιτισμού, και να εκτιμήσουν την achitecture, για να απολαύσετε τις τοπικές παραδόσεις και τα προϊόντα.

Η πόλη διαθέτει ένα «Μουσείο Ούζου» (στο αποστακτήριο Varvayiannis), όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν παλιές φωτογραφίες και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ούζο, ετικέτες από διάφορες μάρκες της τοπικής σαπουνιού, καθώς και την εμπορική αλληλογραφία των ιδιοκτητών της βιομηχανίας σαπούνι με τις αγορές του εξωτερικού.

Η αίθουσα μουσείο λειτουργεί επίσης μια συνεχή έκθεση με φωτογραφίες από τα τοπικά σκάφη, καθώς η περιοχή χρησιμοποιείται για να αγοράσω ένα αξιόλογο εμπορικό στόλο με τον οποίο οι πλοιοκτήτες του Πλωμαρίου έπλευσε στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στο Πλωμάρι, με πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, καταστήματα, ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα με σουβενίρ.

Μια μικρή μαρίνα με χωρητικότητα για 60 σκάφη έχει πρόσφατα κατασκευαστεί στο Πλωμάρι. Κάθε καλοκαίρι υπάρχουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων το πιο σημαντικό είναι η «Γιορτή Ούζου», η Ναυτική εβδομάδα και το «Βενιαμίνεια».